NederlandsDeutsch

Docenten

Docenten

drs. Bart Alink, MSc Orthodontics

studeerde tandheelkunde in Nijmegen van 1981 tot 1986. Na het behalen van zijn tandartsdiploma heeft hij negen maanden als waarnemend tandarts gewerkt in Nijmegen en in Goor. Bart heeft zijn eerste praktijk geopend in Ahaus-Ottenstein (Duitsland) en deze heeft hij vervolgens tien jaar later verkocht. Er volgde een overname van een orthodontische praktijk in Gronau waar ook zijn orthodontische carrière startte, onder intensieve begeleiding van Prof. dr. Garcia. In de loop der jaren ontstond tevens de behoefte aan een opleidingsinstituut, het huidige Ortho Academy, en een tandtechnisch laboratorium, het Ortho Lab. In 2003 kwamen er nog twee dochterpraktijken bij in Vreden (Duitsland) en in Enschede. Recentelijk is er ook een praktijk geopend in Hengelo. In 2004 behaalde Bart zijn Master of Science (MSc Orthodontics) aan de Donau Universiteit te Krems. 

 

 

 

 

 

drs. Jan Cleyndert

studeerde tandheelkunde in Groningen en behaalde zijn tandartsdiploma in 1987. Na de studie werkte hij als assistent-tandarts in Sehde (Duitsland). In 1988 vestigde Jan zich in Monschau (Duitsland) met zijn eigen algemene praktijk. Hier behandelde hij vanaf het begin orthodontische patiënten en vanaf 1997 ook patiënten met vastzittende apparatuur. Naast het vertalen en begeleiden van cursussen voor Ortho Academy (voorheen ISW), is hij sinds 2010 ook docent van de SWIP cursussen in Nederland en Duitsland. Jan gaf tevens voordrachten over orthodontie en fotografie aan de universiteit van Florence bij Prof. dr. Baccetti en aan de University of Hong Kong.

 

 

 

 

 

 

drs. Nico van der Werff

heeft zijn studie tandheelkunde te Groningen afgesloten in 1987. Sinds 1989 heeft hij in Sehnde (Duitsland) een succesvolle eigen praktijk waar hij volgens het systeem van Prof. dr. Garcia orthodontie bedrijft. Sinds 1999 begeleidt hij tevens Prof. Garcia tijdens zijn seminars in Duitsland als docent en vertaler. Sinds 2010 is Nico van der Werff docent van de SWIP cursussen in Nederland en Duitsland.

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Luis Carrière

is de uitvinder van de Carrière Motion en het Carrière SL-Bracketsysteem. Hij behaalde zijn PhD (cum laude) aan de universiteit van Barcelona in 2006. Zijn MSD behaalde hij aan dezelfde universiteit en zijn DDS aan de universiteit Complutense te Madrid. Luis Carrière is de winnaar van de Joseph E. Johnson Award, uitgereikt door de American Association of Orthodontists en ontving de Internationale Design Award, Delta Gold voor de Carrière Motion. Hij is lid van de Editorial Review Board van de American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics. Dr. Carrière wordt vaak uitgenodigd als gastdocent en spreker aan diverse universiteiten in de USA, Zuid-Amerika, Europa en Azië.

 

 

 

 

Ortho Company bestaat uit vier divisies die gespecialiseerd zijn op het gebied van  orthodontie.

 

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de 

 

 

Ortho Supplies introduceert een Webshop waar u al uw orthodontische materialen kan bestellen.

Ortho Lab verzorgt al uw orthodontisch techniekwerk, apparaten en behandelplannen.

Ortho Academy biedt cursussen en nascholing voor tandartsen die maxillofaciale orthopedie en orthodontie in de eigen praktijk willen opzetten en uitbreiden.

Ortho Forum is het digitale kennisplatform voor orthodontie in uw praktijk. 

Word nu Ortho Forum-lid! Kijk bij de voordelen en voorwaarden