NederlandsDeutsch

SWIP programma 2022

SWIP programma 2022

SWIP - Straight Wire in my Practice 

Klik hier voor informatie & kosten

 

Een vijfdelige basiscursus met 12 KRT-punten per onderdeel. Onder leiding van drs. Nico van der Werff en drs. Jan Cleyndert en bedoeld voor tandartsen en assistenten die met orthodontie willen beginnen de algemene praktijk. De deelnemers worden opgeleid in diagnostiek en behandelplanning, omgang met apparatuur en materiaal, werken met Straight Wire 022-slot systeem en zelf-ligerende systemen. 

Het Straight Wire Systeem wordt uitgelegd. De werking van Selfligating brackets en conventionele brackets wordt verklaard. Er wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende bogen, boogvormen,  de legeringen waarvan ze gemaakt zijn en de sequenties. De systemen naar Bennet McLaughlin Trevisi en het cutting edge zelfligerende Carrièresysteem worden uitvoerig behandeld. Hulpmiddelen als lacebacks, tiebacks,intraorale verankering en intra-en extra- maxillaire elastics zullen worden voorgesteld. Ook in combinatie met orthopedische apparatuur.

Diagnostiek volgens McNamara:

De skeletale diagnostiek van James McNamara behoort tot de wereldwijd meest gebruikte concepten en is als geen ander wetenschappelijk onderzocht en erkend.

 

Cervical Vertebrae Maturation - diagnostiek van Prof. Baccetti (Florence):

Baccetti heeft evidence based aangetoond dat aan de hand van ontwikkelingsstadia van de vertebrae, het succes van orthopedische therapeutica (Klasse II en III) in tijd en in werking exacter te bepalen zijn. Een enorme vooruitgang in therapieplanning. 

 

Orthopedische expansie volgens McNamara:

Al bijna veertig jaar door hem toegepast en onderzocht: het Rapid Palatal Expansion (sutuurexpansie), hoeksteen in het systeem.

 

Straight Wire systeem volgens McLaughlin, Bennet en Trevisi: 

Base-torque 022-slot brackets, draadsequenties in nitanium en staal, lacebacks en tiebacks, verankering en het gebruik van intra- en intermaxillaire elastieken. Ook in combinatie met orthopedische apparatuur.

 

Orthopedische apparatuur:

Twin Block en Williamson's Ramp volgens William J. Clark, voor Klasse II. Hyrax in combinatie met Petit Mask volgens Baccetti, McNamara en Garcia, voor Klasse III met indicatie, timing en toepassing.

 

Extractieprotocollen:

Diverse extractieprotocollen voor verschillende anomalieën, afhankelijk van de onderliggende skeletale situatie. Elke extractie verandert het gezicht, wat kan wel en wat kan niet?

 

Diverse orthodontische apparaten:

Schwartz's, Pendulum als alternatief voor headgear, Nance button, Cetlin etc. Of als kostenbesparend alternatief werken met prefabs (rotator, expander, distalizer, TAD, SAD, TPA etc.) in combinatie met Straight Wire.

 

Rententie-apparatuur:

Wat gebruik je voor welke anomalie?

 

Deel 1: 4 en 5 februari 2022

Diagnostiek en Cephalometrie

McNamara, Ricketts, Woodside, Harvold, Baccetti, Garcia 

Orthopedische Expansie

Bonded Expander Hyrax-type

 

Deel 2: 6 en 7  mei 2022

Straight Wire system, Selfligating Carrière brackets en conventionele brackets naar Mc Laughlin Bennet & Trevesi. Bogen, Legeringen en Sequenties.Klasse I, Non-extractie- en extractietherapie 

 

Deel 3: 10 en 11 juni 2022

Klasse I, Non-extractie- en extractietherapie 

 

Deel 4: 02 en 03 september 2022

Klasse II, Non-extractie- en extractietherapie 

Twin Block, Twin Force, Williamsons Ramp

Straight Wire system

Sagital First Concept volgens Carriere met Motion II

 

Deel 5:  25 en 26 november 2022

Klasse III, Non-extractie- en extractietherapie 

Hyrax, Petit Mask, Expander

Straight Wire system

Sagital First Concept volgens Carriere met Motion III

 

 

 

 

Ortho Company bestaat uit vier divisies die gespecialiseerd zijn op het gebied van  orthodontie.

 

Blijf op de hoogte en meld u aan voor de 

 

 

Ortho Supplies introduceert een Webshop waar u al uw orthodontische materialen kan bestellen.

Ortho Lab verzorgt al uw orthodontisch techniekwerk, apparaten en behandelplannen.

Ortho Academy biedt cursussen en nascholing voor tandartsen die maxillofaciale orthopedie en orthodontie in de eigen praktijk willen opzetten en uitbreiden.

Ortho Forum is het digitale kennisplatform voor orthodontie in uw praktijk. 

Word nu Ortho Forum-lid! Kijk bij de voordelen en voorwaarden